söndag 15 december 2013

Snart är julen här

Tredje advent och julhysterin är i full gång, det ska fejas och städas i alla vrår inte en ända dammtuss går säker.
Julklappar ska inhandlas i trängsel och kilometerlånga kassaköer där handlarn står och gnuggar sina händer i ren lycka när slantarna rullar in.
Trängsel och frustration utan dess like på köpcentrets parkering , bråk om vem som kom först till parkeringsrutan , bildörrar som öppnas med en smäll mot bilen bredvid och kundvagnar som rullar in i parkrade bilar.
Julgran ska inhandlas och pressas in i bilen som blir full av barr till midsommar , julgransbelysningens sladdar är i en ända härva och tar timmar att reda ut och sedan lyser inte alla ljus. Skinkan ska griljeras och sillen läggas in och lutfisken läggas i blöt. Huset ska julpyntas från golv till tak , tomtar, kulor, ljusstakar,  ostrukna juldukar ska strykas och läggas på borden. Julkort ska skickas till hela bekantskapskretsen och ingen får bli utan. Julklappar ska slås in och rimmen skrivas och julspriten avsmskas.
Hela julfirandet är över på några ynka timmar och du lovar dig själv att nästa år blir det ingen julhysteri.. och det har du sagt  varje år ,lika bra att köra på som vanligt och invänta nästa jul.
Nä sitt inte här och läs nu ,tänk på att det snart är jul och du har mycket att stå i om du ska bli klar i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar